Beste sportvriend(in), In deze Nieuwsbrief zal aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen

: 1. Nieuwe leden

2. Jeugdteam SLTV Racket kampioen

3. Verslag DHL Open 17+ toernooi

4. Uitwisseling Leerdam, Arkel en Schelluinen op 16 juli 2015

5. Najaarstennislessen bij Tennisschool Tom Kreemers

6. Clubkampioenschappen voor de jeugd op 5 september 2015

7. Tennisbanen vegen

9. Verslag EHBO/Brandweer oefening op 20 april 2015

10. Najaarscompetitie van de KNLTB

12. Toekomstige activiteiten

1.Nieuwe leden

Senior

Theo Huitema (per 15 april 2015) Marianne Mourik (per 1 april 2015) Masja Peet (per 10 april 2015) Lichelle Kniep (per 6 april 2015)

Junior

Vera van der Wolf (per 25 maart 2015) Puck Rijnhout (per 31 maart 2015) Pien Rijnhout (per 31 maart 2015)

Theo, Marianne, Masja, Lichelle, Vera, Puck en Pien van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij hopen, dat jullie het bij ons naar je zin zult hebben en dat we jullie vaak op onze tennisbanen zullen zien.

2.Jeugdteam SLTV Racket kampioen

Het jongensteam 11 t/m 14 jaar van onze tennisvereniging is ongeslagen kampioen geworden in de KNLTB voorjaarscompetitie op de zaterdag

Victor de Weerdt, Frans-Jelle, Tim, Jilles en Nick Goorden gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Ongetwijfeldhebben de adviezen en aansporingen van jullie trainer Tom Stroosnijder daartoe bijgedragen.

3.Verslag DHL Open 17+ toernooi

Het traditionele open toernooi is vorige week zondag afgesloten. De gehele week is er op de banen hard gewerkt om wedstrijden te winnen. Lange partijen, verrassingen, voor iedereen wat. We kunnen terugkijken op een prachtig toernooi, met af en toe extreem warme weersomstandigheden. Met wat meer inschrijvingen dan in 2014 is het aan alle kanten een geslaagd toernooi geweest. Er is gestreden volgens de actuele rating, wat een paar spannendeen mooie potten tennis heeft opgeleverd.

Onderstaand de resultaten van een aantal Racket-leden:

In Heren enkel C: Marcel Steenland (1ste plaats)

In Heren Dubbel A: Arie den Hartog met René Bongers (2e plaats)

In Heren Dubbel B: Patrick Stuut met Harald de Vries (1ste plaats)

In Heren Dubbel C: Gilbert van Veen met Leo v.d. Linden (1ste plaats)

In Heren Dubbel D: Niek v.d. Berg met Stefan van Goolen (1ste plaats)

In Dames Dubbel A: Annemarie Gelauf met Brenda den Haan (1ste plaats)

In Dames Dubbel C: Debbie Sprangemeijer met Anja Staal (2e plaats)

In Dames Dubbel D: Masja van Peet met Dianne van Vliet (1ste plaats)

Antje Blumenthal met Ineke Buijzer (2e plaats)

In Gemengd Dubbel A: Reinout Tuit met Marja Boot (1ste plaats)

In Gemengd Dubbel B: Perry Brok met Linda v.d. Oever (1ste plaats)

Marcel Steenland met Ellen te Kaat (2e plaats)

In Gemengd Dubbel C: Gilbert van Veen met Romy van Iperen (1ste plaats)

In Gemengd Dubbel D: Dirk Naber met Hanna Moser(1ste plaats)

Een woord van dank gaat uit naar de leden van de Wedstrijdcommissie bestaande uit Dick Bender, Antje Blumenthal, Linda Goorden-Pierhagen, Reinout Tuit en Harald de Vries. Zij waren de motor van dit evenement. Laten wij ook onze sponsoren niet vergeten en dat waren: De Sterpoelier, Gorinchem (Anja Staal), van Veen Revalidatie Service uit Gorinchem (Gilbert van Veen)  en Tennis Direct. Zonder hun bijdrage had dit toernooi niet zo succesvol kunnen zijn. Sponsoren bedankt; we hopen ook volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen. Onze hoofdsponsor van dit toernooi was voor de 5e keer op rij DHL (Patrick Stuut), die bovendien samen met H3A Consultancy (Harald de Vries), Ixxxy (Stefan van Goolen), Autohandel van Boxtel B.V. en Autobedrijf KIA van Muilwijk het mogelijk hebben gemaakt, dat zaterdagavond 4 juli j.l. in samenwerking met Global Events uit Gorinchem een demonstratie wedstrijd kon worden gegeven door een viertal op de Nederlandse ranglijst hoog geplaatste spelers. De demonstratie werd gegeven door Kevin Boelhouwer (nr 13), Tim Terheijden (nr 15), Jesse Timmermans (nr 23) en Lex Engelkaar (nr 91). Het was een genot om naar hun kunsten te mogen kijken. Er waren ruim 70 belangstellenden gekomen om hun spel te bewonderen. Sponsoren hartelijk dank, zonder jullie financiële bijdrage hadden wij dit niet kunnen realiseren. En tot slot; wat te denken van de vele vrijwilligers achter de bar en de barbecue. Onder leiding van Gijs Versluis hebben veel van onze leden zich ingespannen om het toernooi wat consumpties en lekkernijen betreft soepel te laten verlopen. Achter de bar en de barbecue had je kunnen aantreffen Henk van de Wetering, Piet Versluis, Sonja de Winter, Corrie Marsman, Arika van Buuren, Bep Legemaate, Johan Nederlof, Jaap v.d. Giessen, Rob de Jong, Dennis Beumken, Marcel Steenland, Arie en Conny den Hartog, Jacques Croque, Wim en Margriet Langerak, Dirk Naber, Hans van Schaik, Debbie Sprangemeijer, Anja Staal, Gijs Versluis en Lidy en Johan van Vrijaldenhoven. Zonder hun medewerking had er niets van dit toernooi terecht gekomen. Mocht ik nog een naam vergeten zijn, dan bij voorbaat mijn excuses. Alle medewerkers worden bedankt voor hun tomeloze inzet.

4.Uitwisseling Leerdam, Arkel en Schelluinen op 16 juli 2015

Inmiddels hebben zich 16 dames/heren opgegeven om op 16 juli a.s. samen met leden van deTV Arkel en TC Leerdam op het tenniscomplex van de Tennis Club Leerdam een paar partijtjes te tennissen. Wij wensen de deelnemers op de 16e juli een mooie dag toe.

5.Najaarstennislessen bij Tennisschool Tom Kreemers

Vanaf heden is het weer mogelijk om in te schrijven voor de tennislessen van komend najaar/winter. 5.Najaarstennislessen bij Tennisschool Tom Kreemers Deze lessen starten vanaf 15 september 2015. In de ( herfst+kerst)vakantie wordt geen les gegeven. De inschrijftermijn loopt tot 1 september 2015.

http://tstk.nl/?page_id=169&fid=415   is de inschrijf link

6.Clubkampioenschappen voor de jeugd op 5 september 2015

Zaterdagmiddag 5 september 2015 (vanaf 13.00 uur) vinden de clubkampioenschappen voor de jeugd plaats. Er zal worden gespeeld in meerdere leeftijdscategorieën. 6.Clubkampioenschappen voor de jeugd op 5 september 2015 Wie gaan er dit jaar met de bekers naar huis? Het inschrijfgeld bedraagt Eur 4,– (per persoon); ter plaatse te betalen. Na de wedstrijden is er friet en een lekkere snack voor de deelnemers. Schrijf je nu in voor de clubkampioenschappen door een e-mail te sturen naar

marco.goorden1@gmail.com

7.Tennisbanen vegen

Tijdens het Open toernooi van vorige week hebben wij keer op keer complimenten gekregen voor de keurige staat waarin de banen verkeerden. Vanzelfsprekend komt deze lof alle leden van de baancommissie toe. Zij zijn iedere week op woensdagmorgen bezig met onderhoud aan en om de tennisbanen. Echter zij kunnen het niet alleen. 7.Tennisbanen vegen Als wij onze tennisbanen in de huidige goede conditie willen houden dan dienen de banen na het tennissen door de gebruikers geveegd te worden. Alleen als de banen nat zijn hoeft er niet geveegd te worden. Het argument, dat de veegmatten voor met name de dames te zwaar zijn en dat daarom niet geveegd kan worden, gaat niet op. Het is namelijk in het geheel geen probleem om tezamenmet je tennismaatje één veegmat te nemen en die samen te slepen.

Laten we er met z’n allen voor zorgen, dat we deze prima banen zo houden en laten we de baancommissie er niet alleen voor opdraaien. AFGESPROKEN!!!!!!!

9.Verslag EHBO/Brandweeroefening op 20 april 2015

Op 20 april j.l. heeft er ’s avonds een gecombineerde EHBO/Brandweeroefening plaatsgevonden rond het tenniscomplex van de SLTV Racket, waarbij afdelingen van Giessenburg en Schelluinen waren betrokken. 9.Verslag EHBO/Brandweeroefening op 20 april 2015 Voor een impressie daarvan ga naar www.tdejongh.nl en kies daarna “mijn projecten 2015” en het derde item betreft een impressie van de rampoefening bij Racket

10.Najaarscompetitie van de KNLTB

Er hebben zich 5 teams voor de najaarscompetitie opgegeven. 10.Najaarscompetitie van de KNLTB -1 mix team op de vrijdagavond -1 dames team op de zaterdag -1 mix team op de zaterdag -1 mix team op de zondag -1 dames team op de zondag Deze competitie zal worden gespeeld in de periode vrijdag 11 september t/m zondag 25 oktober 2015. De inhaaldagen vallen in de periode 30 oktober t/m 15 november 2015.

12.Toekomstige activiteiten

• Op zaterdagmiddag 5 september Clubkampioenschappen voor de jeugd

• In de loop van september tevens clubkampioenschappen voor senioren

• Op 5, 6 en 7 oktober 3 avondentoernooi voor senioren

• Najaarscompetitie van de KNLTB

• 3e week van november HDG toernooi • Eind oktober Wintercompetitie

13.Eerst volgende Nieuwsbrief

De eerst volgende Nieuwsbrief zal medio augustus 2015 verschijnen.

Samensteller: Johan van Vrijaldenhoven

e-mail adres: johlid@hetnet.nl

tel. 0183-620054

Gepost in: Nieuwsbrieven, Bookmark the permalink.

Geef een reactie